Dark Times

Kruip in de huid van 1 van de 6 wezens en ontdek een nieuwe wereld...
 
IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 [RPG] Escia

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Gast
GastBerichtOnderwerp: [RPG] Escia   za mei 10, 2014 1:06 pm


Naam:
Escia
Soort site:
[RPG]
Onderwerp:
Fantasie || Magie || Gildes
Omschrijving:
Een tiental aantal jaren geleden, in het jaar 679, werd Escia bestuurd door een zeer oude, maar wijze koning. Guilds bestonden toentertijd nog niet en men had geen zeggenschap over het land. Slechts de koning kon en mocht beslissingen maken over het bestuur, de landbouw en alle andere zaken. Magie kwam toen pas net opzetten bij de mensheid, maar slechts de rijken onder het volk konden lessen nemen om hun krachten te leren beheersen. De koning had magie voor het normale volk verboden. Drie jaar later stierf de koning aan ouderdom en volgens de traditionele regel moest de oudste zoon de troon bestijgen. Er waren echter twee prinsen, een tweeling, en beide wilden graag over Escia regeren. De oudste van de twee besteeg de troon, dat was nu eenmaal de regel. Zijn jongere broer, die slechts tien minuten jonger was, liet het er echter niet bij zitten en zwoer wraak op zijn wederhelft.

De twee prinsen waren complete tegenpolen van elkaar. De oudste broer liet zich leiden door de waarheid en wilde niets liever dan rechtvaardigheid. De jongste broer zag meer waarde in idealen en wilde dat de burgers een doel hadden om naar te streven. Ondanks hun verschillende karakters waren ze het over één ding eens: Iedereen zou magie moeten kunnen leren. Velen namen deze kans aan om meer over hun krachten te leren en deze onder controle te krijgen. Een jaar na het vrijgeven van magie begonnen er ook Guilds te ontstaan. In het jaar 683 kon men zich inschrijven bij kleine Guilds om zo met andere magiërs in contact te komen. Van origine waren deze Guilds bedoeld om magiërs de kans te geven om van elkaar te leren en informatie uit te wisselen. Later begonnen mensen deze Guilds om hulp te vragen bij dingen die ze zelf niet aankonden of aandurfden, zoals het verkennen van een bepaald gebied of het vinden van een zeldzaam kruid.

Terwijl de Guilds in Escia langzaam groeiden, werd ook de haat van de jongste prins groter. Iedereen aanbad zijn oudere tweelingbroer, de koning, terwijl hij net zo goed had kunnen regeren! De Guild leken de perfecte oplossing. Hij zou ze gebruiken om in opstand te komen tegen de huidige koning, zijn broer. Een grote groeps magiërs die de jonge prins aanhingen vormden een geheime Guild. Hun doel: Het elimineren van de huidige koning. Toen de groep probeerde in te breken in het paleis, stuitten ze op het leger van de koning. Hoewel dit niet volgens plan was, creëerde het wel de perfecte kans om zijn oudere broer uit de weg te ruimen.Terwijl het leger strijd voerde tegen de groep magiërs, bond de jongste broer de strijd aan met zijn wederhelft. Wegens bloedverlies verloren beide broers het leven in de strijd.

Escia had koning noch erfgenaam van de troon en raakte in een machtsvacuüm. In het jaar 685, een kort half jaar na het verlies van koning en prins, vormde een Elite groep krachtige magiërs een nieuw bestuur. Deze Elite kreeg de taak om over Escia te regeren. Het grootste gedeelte van het volk was tevreden over deze oplossing, hoewel er een klein percentage was die deze machtsverschuiving niet zag zitten. Sommige Guilds doken onder en begonnen zich aan de schaduwkant van de wet te begeven. Deze Shadow Guilds namen missies aan die niet eens uitgegeven zouden moeten worden en zaten er helemaal niet mee om hier en daar wat regels met grove schreden te overtreden. De andere Guilds werden nu officieel erkent door de Elite en werden in de volksmond Light Guilds genoemd.

15 jaar later, in het jaar 700, zijn de Guilds een onmisbaar deel van Escia geworden. Zo'n 30% van alle inwoners zijn in staat magie te beheersen, maar zelfs het deel dat dit niet kan is niet onredzaam. Wapenmeesters beginnen hun eigen Guilds te creëren, zodat ook zij mensen van dienst kunnen zijn.

Link:
http://escia.actieforum.com/
Terug naar boven Ga naar beneden
 
[RPG] Escia
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Dark Times :: Algemeen :: Off Topic :: Reclame-
Ga naar: